Meny Stäng

Vattenrening

Kokning

Den enklaste formen av vattenrening är att koka vattnet i fem minuter. Genom kokning försvinner de flesta former av bakterier. Om du har möjlighet att göra upp en eld och koka ditt vatten så är det i många fall både enklast, effektivast och billigast.

Kemisk rening

Aqua Care™ är en liten flaska med vattenreningsdroppar och Micropur™ är tabletter. Ett enkelt men dyrt sätt att rena vatten. Perfekt för en lite större nödutrustning eller inför utlandsresan till länder där man är osäker på vattenkvalitén.

Vattenreningsfilter

Det finns många olika modeller och ännu fler prisklasser. Tänk på att alla filter är färskvara och bör förbrukas inom ett halvår efter första användningstillfället. Läs innan du köper och följ alltid tillverkarens föreskrifter.

En leverantör som har många bra lösningar är Katadyn som är en En vattenflaska med ett integrerat virusfilter. Den möjliggör rening av vatten var som helst – det finns inget behov av pumpning, batterier eller kemikalier. Idealisk för små mängder, t.ex. när vandring, resor eller sportar.

Vattenrenaren består av ett förfilter av glasfiber som tar bort bakterier och protozoer (Giardia och amöbor) samt partiklar större än 0,3 mikrometer. Nästa steg är ett 3-lager filter som kallas ViruPur. Detta filter absorberar virus och de allra minsta partiklarna. Sista steget reducerar organiska föroreningar och eliminerar obehaglig smak och lukt med hjälp av ett kolfilter. Vissa av delarna är förbrukningsdelar som måste bytas ut efter en viss mängd vatten som renats (100 liter) Läs mer på tillverkarens hemsida

 

 

 


Du hittar vattenreningsfilter hos bland annat:

Överlevnadsbutiken

Criseq

XXL

*Inget betalt samarbete – bara rekommendationer