Meny Stäng

Böcker

Det här kapitlet behöver verkligen förnyas. Det är på gång… Vilken är din favorit bland överlevnadsböcker? Mejla info@overlevnad.com

Arméns Handbok Överlevnad

Lars Fält och Stefan Källman, Armén. Utgiven 1988.
handbok_overlevnad
Boken är sedan många år slut hos förlaget och därmed  svår att få tag på om du vill ha den i pappersformat. Den säljs ibland via t ex Tradera. I bland dyker boken upp som pdf.

En mycket bra och innehållsrik bok om överlevnad inom försvaret. Boken är skriven för att användas vid militär överlevnadutbildning. Grunden för överlevnad i naturen i det civila och det militära är den samma förutom på en punkt. Som civil överlevare vill du bli hittad för att överleva. Som soldat och inom militär överlevnad kan just att bli hittade vara det som gör att du inte överlever. som militär. Riktigt läsvärt är kapitlet om psykiska reaktioner och de innehållsrika sidorna om ätliga växter. Tydlig och kortfattade beskrivningar med bra bilder och teckningar.

Det var med denna bok och en scoutledarkollega som mitt intresse för friluftssäkerhet startade för mer än 30 år sedan…


ÖVERLEVA på naturens villkor

Lars Fält, Stefan Källman och Harry Sepp, ICA bokförlag. Utgiven 19överleva_villkor86. Nytryck 2001.

Boken är svår att få tag på men kan finnas hos välsorterade bokhandlare eller på bibliotek.  Bra grundbok i ämnet, men man saknar saker som psykologi. Kapitlet om växter är bra, även här har Stefan Källman varit igång. Boken är helt och hållet inriktad på friluftssäkerhet i det civila livet.”